Şarpele cu ochelari – in memoriam Teodor Brucăr




Viaţa sa a fost o regiune bine delimitată. S-a învecinat la nord cu dilema, la sud cu literatura, la est cu visul şi la vest cu muzica.


Pro Event România în colaborare cu Biblioteca Judeţeană "Antim Ivireanul" Vâlcea vă invită joi, 6 februarie, la evenimentul prilejuit de lansarea cărţii Şarpele cu ochelari”, lucrare în care se regăsesc gândurile lui Teodor Brucăr publicate de-a lungul timpului pe blogul său. 

A trecut aproape un an de când a plecat Tudorel Brucăr, iar bunul său prieten Bobiţă Cătuşanu a strâns toate însemnările şi a alcătuit un volum impresionant care va fi prezentat joi, la ora 18.00 la Sala de conferinţe a bibliotecii.

A fost jurnalist şi bibliotecar, a iubit deopotrivă muzica şi  cărţile, iar vocea de la radio era la fel de plăcută ca firea lui pe care o (re)descoperim în "Şarpele cu ochelari."


"Piano

În timp ce ne pregătim să trăim, trece viaţa pe lângă noi (naivii), crezând că putem stopa curgerea nisipului din clepsidră. Ne luăm cu toate prostiile, ne facem probleme din orice fleac, ca şi când lumea nu ar fi destul de complicată şi aşa, muncim de parcă fără noi maşinăria universului s-ar gripa, nu avem timp să ne tragem sufletul la mal şi să privim cu drag la această zi gri, rece şi ploioasă, uităm de prieteni şi de noi înşine, privindu-ne existenţa ca pe un film din care lipsesc personajele principale, suntem grăbiţi spre nicăieri frunzărind propria viaţă ca pe o revistă colorată în sala de aşteptare de la dentist, ne enervează, ne sperie şi ne aduc la disperare: politrucii nemernici, mitocanii agresivi, nesimţiţii vocali, cretinii care violează Limba Romană, ipocriţii cu gulere albe, leneşii văicăreţi, şmecherii cu pedigree, moluştele de mall, şoferii impertinenţi, ochii în spatele cărora se căscă un hău. Sunt zile în care te cauţi şi nu te (re) găseşti dar, sunt ceasuri moi în care îţi ştii amintirile pe care le vei avea.....

La sfârşit de săptămână încerci să-ţi lingi rănile, să-ţi pui ordine în gândurile răvăşite şi să ieşi din labirintul cu oglinzi paralele, să-ţi aduci aminte de vremurile care nu au venit încă şi poate te gândeşti să încerci şi un alt registru, ceva mai... piano!"

(Fragment din "Sarpele cu ochelari" - Teodor Brucar)



De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Blog Archive

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog