Bibliotecarul recomandă

Unii se nasc, alţii mor,
unii râd, alţii plâng,
ape ce nu au matcă, râuri fără de mare,
tristeţi şi bucurii, războaie şi pace.

Întotdeauna ai de ce să trăieşti,
pentru ce să lupţi;
întotdeauna există ceva pentru care să suferi,
cineva pe care să-l iubeşti.

În final, faptele rămân, oamenii se sting.
Cei ce vin din urmă
vor continua ceea ce noi am început...
Viaţa îşi urmează cursul.
.....................................

La vida sigue igual (Viaţa merge mai departe) este titlul melodiei care a cucerit în 1968 Festivalul Internaţional de Muzică de la Benidorm, Spania, melodie ce va apărea şi pe coloana sonoră a filmului autobiografic cu acelaşi nume din 1969.
Benidormul este locul unde într-o noapte, spre zori, s-a născut pentru public, pentru muzică, cântăreţul Julio Iglesias.
Acolo s-a născut a treia oară după accidentul de maşină suferit în septembrie 1963 pe un drum prăfuit din Castilia, când, întorcându-se împreună cu prietenii de la petrecerea din sat, maşina condusă de Julio s-a răsturnat curmând, astfel, visul unui tânăr de 20 ani de a deveni portar  la echipa de fotbal Real Madrid.
Cu toate că medicii credeau ca nu va mai putea merge vreodată, după aproape doi ani de recuperare, tânărul Julio şi-a revenit. Pentru a-şi exersa degetele, în timpul terapiei de recuperare, a învăţat să cânte la chitară. Compune La vida sigue igual cu acea primă chitară primită în dar în timpul perioadei  de după accident, cântec pe care l-a definitivat în Anglia, pe când studia la Cambridge.
 La vida sigue igual este un imn dedicat vieţii, gloriei, renaşterii, un cântec care-ţi spune că trebuie să mergi mai departe atunci când ţi se răpeşte un destin.
Decolând de pe Benidorm cu La vida sigue igual, Julio Iglesias zboară spre glorie, pe ritmuri calde, sentimentale îşi rescrie destinul, iar muzica lui răsună în toate colţurile lumii ca un basm fără sfârşit.
Intre paradis si infern este autobiografia scrisă cu sinceritate şi patos de Julio José Iglesias, fiul cel mare al Mariei del  Rosario de la  Cueva şi al doctorului ginecolog Julio Iglesias Puga, născut la 23 septembrie 1944 la Madrid.
Julio Iglesias este un artist perfecţionist până la obsesie, carismatic şi sensibil, un călător neobosit care şi-a însemnat cărări cu vocea sa inconfundabilă, un romantic incurabil pierdut în numeroase poveşti de dragoste, având forţa, delicateţea, fragilitatea şi duioşia ,,gladiatorului trandafirului”.
În prezent este cotat ca fiind interpretul latin cel mai vândut din istoria muzicii, cu peste 300 de milioane de exemplare ale celor 80 de albume lansate în întreaga lume, cântăreţul care a înregistrat muzica sa în mai mult de 14 limbi străine. În 2013, a fost inclus în Cartea Recordurilor ca cel mai bine vândut artist latino şi, pentru acest lucru, a primit un disc de diamant.
După ce a  ieşit din infern, Julio are paradisul la picioare!  Ce i-ar mai lipsi pentru a putea trăi?!  Poate ,,o rază constantă de soare.
,,În această carte, Julio Iglesias a scris cel mai lung cântec al său, cea mai crudă, frumoasă şi adevărată piesă: viaţa lui”.Serviciul  de Referinte online

De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Follow by Email

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog