Cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii, 15 febr. 2023, vă recomandăm câteva cărți din colecții Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Valcea

 



"Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filosofia vieţii."
                                                                               Mihai Eminescu


 

Lectura este cartea:

 


         Fie că faci parte din mediul de afaceri, politică sau sport, această lucrare te îndrumă pas cu pas, să-ți identifici punctele forte și să le valorifici pentru un succes de durată.

A asculta rămâne cel mai bun mod de a învăța, pentru că oamenii sunt receptivi față de cei care îi ascultă.

„Secretul influenței asupra oamenilor rezidă nu atât în a fi un bun vorbitor, cât în a fi un bun ascultător.

Mulți dintre cei care încearcă să îi convingă pe oameni să gândească așa cum gândesc ei vorbesc prea mult. Lăsați-i pe ceilalți să se exprime. Ei știu mai multe despre problemele lor și despre munca lor decât știți voi. Așa că puneți-le întrebări. Lăsați-i pe ei să vă vorbească despre anumite lucruri.

Dacă nu sunteți de acord cu ei, veți fi tentați să îi întrerupeți. Dar nu o faceți. Este periculos. Nu vor fi atenți la ceea ce spuneți atâta timp cât încă au idei proprii, care se cer a fi exprimate. Așa că ascultați cu răbdare și cu o minte deschisă. Fiți sinceri. Încurajați-i să își exprime ideile până la capăt” scria Dale Carnegie

         Nimeni nu este mai convingător decât un bun ascultător.


                                Citește mai departe





V-ați pus vreodată întrebări care sună astfel: Cum să depășesc conflictele în comunicare? Cum să învăț să ascult autentic? sau Cum să mă diferențiez și să pot refuza?

         Jaques Salomé, autorul acestei cărți ne arată un alt mod de a comunica folosind o „gramatică relațională” prin reguli simple, tehnici de dialog, intrumente concrete și modalități practice prin care să comunici deschis, în respect de sine și cu repect față de ceilalți.

 

Adevărurile părții feminine nu sunt niciodată aceleași cu adevărurile părții masculine.

„Dincolo de problemele de comunicare există adesori un întreg ansamblu de mize latente care influențează controlul relației, prin pozițiile adoptate, impus, suportate sau căutate în raportul dominant-dominat.

          Cine influențează pe cime?

Cine se supune așteptând ca improbabilul să se producă?

Și,mai ales, cine vrea să păstreze controlul relației?

Cine nu suportă reciprocitatea, mutualitatea sau jocul alternativ al inter-influențelor?

Chiar explicite fiind, anumite încercări de comunicare vor dezvolta un sentiment de noncomunicare la cel care se află în poziția de <dominat >>. De-a lungul anilor, în cadrul unei relații, se instalează controlul implicit al unuia asupra celuilalt. Igredientul denumit respect devine absent, iar toleranța indispensabilă viabilității unei relații devine din ce în ce mai fragilă”.

O comunicare sănătoasă presupune a face loc libertății celuilalt.



 Citește mai departe






Fiecare dintre noi poate să-și controleze propria viață, fără să ne lăsăm influențați de traumele trecutului sau de așteptările celor din jur.

Curajul  de a ne schimba și de a renunța la limitările impuse, precum și eliberarea minții de gânduri și atitudini negative, ne poate duce la succes în orice domeniu al vieții noastre.

Cartea ne propune o lecție despre descătușarea forței interioare pentru a deveni ceea ce ne dorim cu adevărat.

 

Viața este alcătuită dintr-o serie de momente.

 

„FILOSOFUL: Bine. Atunci când vorbești despre scopuri mărețe, bănuiesc că ai o imagine clară al unui alpinist care visează să ajungă în vârful muntelui.

TÂNĂRUL: Da, așa este. Oamenii, inclusiv eu, aspiră să ajungă în vârful muntelui.

FILOSOFUL: Dar dacă viața ar însemna să urci muntele pentru a ajunge în vârf, atunci cea mai mare parte a vieții ar fi „în drum spre”. Cu alte cuvinte, „viața adevărată” începe cu urcușul, pas cu pas, pe vesantul muntelui, iar distanța parcursă până în acel punct ar fi o „încercare de viață” dusă de „un sine provizoriu”.

TÂNĂRUL: Cred că se poate spune și așa. După cum mă situez acum, categoric mă aflu „în drum spre”.

FILOSOFUL: Acum, presupunând că nu ajungi în vârf, ce imapct ar avea asupra vieții dumitale?”    Citește mai departe




De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog