Pearl Buck

Pearl Buck : "Mulţi pierd micile bucurii, aşteptând marea fericire"
(26 iunie 1892 - 6 martie 1973)
Laureată a Premiului Nobel, scriitoarea Pearl Buck s-a născut în Virginia de Vest, dar părinții ei, misionari în China, s-au reîntors împreună cu ea în Asia, pentru a-şi continua munca. În China, Pearl Buck a petrecut mai bine de 40 de ani, a început să scrie, s-a maturizat şi s-a căsătorit cu John Buck, un tânar misionar american specializat în agronomie. Tânăra Pearl a învățat să vorbească chineza înainte de a învăţa engleza.
Romanul The Good Earth (Ogorul), publicat în 1930, descrie viața țăranilor din China şi a devenit bestseller internaţional. În anii '30, Ogorul și alte romane și povestiri de Pearl Buck au fost cele mai citite cărţi în Europa, mai căutate decât cele ale oricărui alt autor american.
Pearl Buck a creat mai multe fundații de caritate pentru copii din Asia, inclusiv o agenție de adopție. Ea s-a manifestat cu tărie împotriva lagărelor japoneze din timpul celiui de-al Doilea Război Mondial și a scris o scrisoare de protest la New York Times în 1954, scrisoare care a contribuit la schimbarea politicii de imigrare.
Ea a primit numeroase premii pentru activitățile sale umanitare şi s-a stins din viaţă 1973, la vârsta de 81 de ani.

De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog