Recomandări de lectură

 
 O carte menita să îmbogăţească şi să diversifice cunoştinţele privind zestrea cultural artistică a ţării este oricând binevenită şi, încă, mai mult, aceasta de faţă, care are meritul de a-l introduce pe cititor în domeniul meşteşugurilor artistice populare despre care s-a scris mult prea puţin în raport cu necesităţile reale ale societăţii.

   Autoarele demonstreză că meşteşugurile se individualizează printr-o îndelungată perspectivă istorică, acestea putând fi urmărite în complexa lor devenire din Nerolitic şi până în zilele noastre, fiecare vârstă istorică,  fiecare ev fiind atestat prin importante situri arheologice, prin monumente, broderii, argintărie etc. 

   Privind frumoasele imagini care însoţesc textul, cu forţa de convingere a argumentelor concrete, înţelegem mai bine rolul uriaş pe care l-au avut artefactele în societatea românească.




















http://toread.bjai.ro:8080/opac/search;jsessionid=C96172C05FF9DA49E2CAF3D068B61D02?q=me%C5%9Fte%C5%9Fuguri+artistice+tradi%C8%9Bionale&max=&view=&sb=&ob=

&level=all&material_type=all&location=

De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Blog Archive

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog