Man Booker Prize 2014

Scriitorul australian Richard Flanagan a câştigat Man Booker Prize 2014 pentru romanul său "The Narrow Road to the Deep North".

The Narrow Road To The Deep North, Richard FlanaganMan Booker Prize este unul din cele mai importante premii pentru scriitorii de limbă engleză. Fondat de concernul industrial Booker McCornell, premiul se acordă din 1969 celui  mai bun roman scris în limba engleză. Autorii nominalizaţi de către 5 juraţi trebuie să provină din Comunitatea Naţiunilor (Commonwealth) sau din Irlanda.

Volumul premiat anul acesta,  "The Narrow Road to the Deep North" de Richard Flanagan, spune povestea militarilor australieni care, prizonieri de război ai trupelor japoneze, au fost obligaţi să construiască o renumită cale ferată, cunoscută sub denumirea "Burma Railway". Scriitorul, originar din Tasmania, a scris această carte pentru a-i aduce un omagiu tatălui său, care a supravieţuit acelei tragedii.


Romanul "The Narrow Road to the Deep North" a fost premiat pentru "frumuseţea scrisului, umanitatea profund inteligentă, pasajele dureroase de o mare intensitate şi marele adevăr al celor care continuă să trăiască după un astfel de eveniment - când cei pe care îi iubesc şi camarazii au murit, când eşti tratat ca un erou, dar nu te simţi ca atare", a spus filosoful A.C. Grayling, preşedintele juriului, la gala care a avut loc marţi, la Londra.

De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Blog Archive

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog