Books Like Acting - Seminar internaţional în Spania

                                                       
           Biblioteca are importanta misiune de a ajuta comunitatease bucure de lectură, iar pentru aceasta este valorizată orice investiţie de timp şi energie din partea bibliotecarilor.  Proiectul Books Like Acting derulat de Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea şi finanţat integral de către ComisiaEuropeană prin programul Grundtvig,  urmăreşte să descopere practicile altor ţări de atragere spre lectură a diferitelor segmente de public. Biblioteca Publică din Purchena, partener în proiectul B-Act, a organizat un seminar internaţional pe această temă, precum şi o vizită la Biblioteca din Granada şi la un muzeu mai puţin obişnuit: "Muzeul cărţilor".Din 1997, pe 24 octombrie, Spania sărbătoreşte Ziua Bibliotecilor. Această zi este dedicată în special publicului tânăr şi urmăreşte promovarea diverselor culturi europene, în memoria Bibliotecii din Sarajevo distrusă în 1992, în timpul conflictului din Balcani. Pornind de la ideea că dintotdeauna cărţile au constituit un minunat mijloc de conectare la cultura naţională şi universală deopotrivă, Biblioteca din Granada organizează proiecte europene de colaborare interculturală, dar şi numeroase evenimente locale în care bibliotecarul joacă un rol din ce în ce mai divers.


                                                 Poveştile sunt cele care îi stimulează pe cei mici să-şi dezvolte imaginaţia şi îi ajută să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare. Muzeul Cărţilor din Almeria a fost înfiinţat pe locul unei foste gări şi îi invită pe copii să descopere poveştile păstrate în valize de călătorie. Muzeul dă viaţă poveştilor într-un mod inedit, îmbinând povestea cu animaţia şi magia. Poveştile cu tâlc sunt ilustrate şi puse în scenă cu talent şi pasiune astfel încât mesajul ajunge uşor la copii.
Acest exemplu de colaborare între muzeu şi bibliotecă constituie o sursă de inspiraţie care poate fi adoptată şi în comunitatea noastră, cu scopul creşterii gradului de interes pentru lectură al celor mici.

De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Blog Archive

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog