Studiu European comparativ - C2C



In perioada 18 – 19 septembrie, 2014, a avut loc la Pafos, Cipru seminarul internaţional cu tema: “Security and legal issues relating to e-commerce” în cadrul proiectului Grundtvig “Click To Career” (C2C), Nr. de referinţă GRU-13-C-LP-233-VL-RO, finanţat de Comisia Europeana şi coordonat de Fundaţia Casa Cărţii a Bibliotecii Judeţene “Antim Ivireanul” Vâlcea.

Intâlnirea a debutat cu un cuvânt de bun venit adresa de primarul oraşului Pafos care a donat cu acest prilej Fundaţiei Casa Cărţii un album reprezentativ pentru regiunea cipriotă Pafos realizat în condiţii grafice excepţionale.
A urmat un training care a cuprins prezentări ale problemelor de legislaţie legate de comerţul on-line înglobate într-un studiu comparativ specific fiecăreia dintre cele opt ţări partenere participante: România, Germania, UK, Cipru, Lituania, Grecia, Italia şi Croaţia. Concluzia care s-a desprins a relevat faptul ca numarul celor care utilizeaza Internetul pentru achiziţia de bunuri şi servicii online este în continuă creştere peste tot în Europa, cu diferenţieri de la o ţară la alta în ceea ce priveşte interesul pentru anumite bunuri şi servicii. De asemenea au fost reliefate diferenţele legate de cadru legislativ privind crearea şi administrarea de întreprinderi private şi tendinţele privind comerţul electronic.
Workshopul planificat: "Methods to guidance our target group through tools and techniques to encourage innovation and how these can be implemented in their own on-line business" s-a desfăşurat într-o mică fabrică de dulciuri din Pafos. Cu acest prilej organizaţia noastră a înmânat patronilor ciprioţi un CD conţinând cursul realizat în cadrul proiectului C2C referitor la crearea pas cu pas a unui web-site pentru promovarea produselor lor.
In fine, vizita de studiu a cuprins o deplasare la o fabrica de vinuri din regiune si la locul unde, conform legendei, se îmbăia zeiţa frumuseţii, Afrodita, Cipru fiind de altfel supranumită “Insula Afroditei”.
Intreaga întalnire a stat sub semnul comparaţiei între ţările europene partenere în proiect privind legislaţia vizând comerţul electronic, numărul şi structura utilizatorilor Internet-ului care achizitionează bunuri şi servicii online etc. Un lucru a fost mai presus de orice discuţie pentru noi: în ceea ce priveşte frumuseţea meleagurilor, Romania nu are egal.

Echipa de proiect C2C

De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Blog Archive

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog