„Lectura publică – metodă de educaţie a adulţilor” , "E-comertul - sanse pentru o noua carieră", workshopuri desfăşurate la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea

Miercuri, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Naţionale a Bibliotecarilor, dar şi a Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Dreptului de Autor, la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul au avut loc două workshopuri:

 Lectura publică - metodă de educaţie a adulţilor”- atelier de promovare a proiectului Books Like Acting derulat de Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul Vâlcea;

"E-comerţul - şanse pentru o noua carieră" - atelier de promovare a proiectului "Click to Career" derulat de Fundaţia Casa Cărţii prin programul Grundtvig.

La întâlnire au participat bibliotecari şi membri ANBPR - Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din România, membrii Fundaţiei Casa Cărţii.
S-a evidentiat rolul şi importanţa bibliotecii şi a fundaţiilor în comunitate şi necesitatea diversificarii metodelor de implicare a lor prin colaborări direct în viaţa comunităţii..
Intâlnirea a avut ca scop împărtăşirea experienţelor dobândite în cele nouă luni de la începerea proiectulor  Books Like Acting şi Click to Career, partneriate de învăţare finanţate de Comisia Europeană şi prezentarea activităţilor de la ultima conferinţă a trainerilor bibliotecari ţinută la Sinaia la începutul lunii aprilie, 2014.
Au fost prezentate metodele de atragere a publicului spre lectură testate
în ţările europene partenere în proiectul Books Like Acting, practici care pot constitui modele de urmat pentru activităţile noastre viitoare. Fundaţia a făcut demonstraţii practice prin care comerţul electronic poate constitui o sursă de câştig pentru persoanele aflate într-un impas din punct de vedere social. S-a remarcat uşurinţa cu care organizatiile europene îşi raportează permanent serviciile la nevoile comunităţii locale, caută noi metode de promovare prin schimburi de experienţe şi exploatează fiecare oportunitate în favoarea publicului căruia i se adresează. Totodatã, s-a evidenţiat faptul că toate organizaţiile oferă în egală măsură servicii şi persoanelor cu dizabilităţi şi se preocupă permanent de introducerea echipamentelor specifice pentru facilitarea accesului lor la serviciile oferite.
Trainerii au prezentat activităţile la care au participat cu ocazia Conferinţei Internaţionale a Trainerilor Bibliotecari şi au punctat importanţa utilizării metodelor non-formale în promovarea proiectelor şi serviciilor oferite comunităţi.





1 comentarii:

Anonim 19 martie 2018 la 05:25  

Everything is very open with a very clear description of the issues.
It was truly informative. Your site is extremely helpful.

Thanks for sharing!

De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Blog Archive

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog