Educatia adultilor


Trăim într-o societate care se află într-o permanentă schimbare, într-o lume care evoluează rapid  în era informaţională a cunoaşterii, a performanţei, exigenţei şi concurenţei.
Pentru a face faţă acestor schimbări este necesară o pregătire continuă, o învăţare permanentă pe tot parcursul vieţii.
În acest sens, educaţia adulţilor se impune ca o necesitate, ca un factor important al democratizării vieţii sociale şi ca un mijloc pentru exercitarea dreptului la educaţie al fiecărui individ.
    Prin dobândirea de  noi cunoştinţe, priceperi, deprinderi, atitudini şi experienţe noi, adulţii  primesc o nouă şansă de a-şi îmbogăţi experienţa personală, de a-şi exprima personalitatea, de a se adapta lumii în care trăiesc.
         Scopul educaţiei adulţilor este acela de a trezi, în fiecare individ, nevoia de a continua studiul şi formarea, gustul pentru experienţe noi, dorinţa de a se autodepăşi şi de ameliorare a calităţii  propriei vieţi.

         Educaţia adulţilor la Biblioteca Judeţeană Vâlcea se materializează în  servicii menite să faciliteze accesul la ştiinţă şi cultură al tuturor cetăţenilor, indiferent de vârstă, în vederea adaptării lor la mutaţiile majore care survin  în viaţa socială.

     Informaţii despre educaţia adulţilor puteţi găsi consultând documentele aflate în colecţiile Bibliotecii Judeţene Vâlcea:

De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Blog Archive

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog