Britten 100 - centenarul nașterii compozitorului Benjamin Britten

Pe toată perioada acestei veri, British Library a organizat o expoziţie aniversară dedicată lui Benjamin Britten (1913-1976). Expoziţia intitulată "Poezie în sunet - muzica lui Benjamin Britten" a putut fi vizitată la primul etaj al bibliotecii londoneze, în Galeria Folio Society şi a cuprins: fotografii, manuscrise, partituri, selecţiuni audio din operele compozitorului şi filme a căror coloană sonoră e semnată de acesta.

 Benjamin Britten este adesea descris ca fiind cel mai mare compozitor englez de după Henry Purcell. Producția sa compozițională cuprinde aproape toate genurile muzicale, de la operă la cvartete de coarde la piese solo. Ușor de recunoscut, muzica lui este plină de spiritul timpului său, dar ea transcende granițele culturale și geografice. Această expoziție explorează influențele poetice și literare asupra muzicii sale,  inclusiv colaborarea creativă cu WH Auden și adaptările muzicale pentru textele unor autori autori precum: William Blake, Wilfred Owen, Alfred Lord Tennyson și William Shakespeare. Alături de manuscrise ale unora dintre cele mai cunoscute compoziții semnate de Britten, expoziția cuprinde fotografii, programe de concert si inregistrari ale muzicii sale nepublicate până în prezent.

Pentru a marca centenarul Britten, British Library a digitalizat, de asemenea, toate manuscrisele Britten, care sunt acum disponibile on-line.

De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog