Istoria locală


,,Istoria locala @ biblioteca ta publica”, este un parteneriat între cinci biblioteci judetene din Romania: Bihor, Braila, Cluj, Valcea si Suceava.
Prin acest proiect înfaptuit cu finantare si sustinere americana, initiatorii îsi doresc ca în primul rand elevii, studentii si toti cei aflati/implicati în procese de educatie/ instructie etc., dar si publicul larg sa aiba la dispozitie un „loc” din Internet pe care sa-l acceseze liber, unde sa vizualizeze si de unde sa descarce …ce?
Raspuns: tot ceea ce tine de istoria si, în general, memoria si cunoasterea locala – informatii care, pana în prezent, au existat/ exista doar în carti, periodice si colectii de biblioteca pe suporturi traditionale sau în alte surse de informare, tot traditíonale; înca o precizare: este vorba despre informatii full text, dar si multimedia.
Ceea ce s-a reusit pana în acest moment din implementarea proiecului poate fi vizualizat on-line la adresa www.istorielocala.ro. Prin tastarea oricaror cuvinte de cautare, nu doar a unor tag-uri, în casuta din dreapta sus a site-ului, orice utilizator de Internet va avea acces liber la informatia dorita.
Initiatorii proiectului sunt: Delia Pantea (Oradea), Sorina Stanca (Cluj), Corina Ciuraru (Braila), Valentin Smedescu (Valcea) si Gabriel Carabus (Suceava).
Documentarea modului în care a fost initiat si evolueaza proiectul poate fi urmarita pe un blog dedicat  - http://istorielocala.blogspot.ro/.


2 comentarii:

Anonim 29 septembrie 2012 la 10:36  

Apreciem si ne oferim sprijinul.

Dana 30 octombrie 2012 la 14:50  

La acest proiect pot participa si elevi de liceu?

De ce (re)vin la biblioteca?

Biblioteca Judeteana "Antim Ivireanul" Valcea                               

Translate

Faceți căutări pe acest blog

Persoane interesate

Trafic pe blog

HTML hit counter - Quick-counter.net

Totalul afișărilor de pagină

Un produs Blogger.

About this blog